Hladká bavlna – klasika, která přetrvává

Spěte ve znamení jistoty
scanquilt-bavlnene-povleceni

Zachumlejte se do peřin povlečených do toho nejlepšího, co příroda nabízí. Budete se cítit jako v bavlnce, a to doslova. Ať už budete spát pod klasickou, francouzskou nebo prodlouženou přikrývkou. Hladká bavlna je sázkou na jistotu.

Nezklame ani náročné

Je to jeden z nejoblíbenějších materiálů, který pronikl do našich ložnic. Je velmi příjemný a měkký na dotek. Při výběru povlečení a prostěradel ze 100% hladké bavlny je třeba zohlednit několik základních kritérií. Kromě barvy a vzoru hledejte také odolnost nebo snadnou údržbu.

Kvalita tkaniny, se určuje podle délky, kvality a hustoty vláken. Povlečení a prostěradla, která jsou vyráběna z tkaniny s dlouhými vlákny, jsou pevná a odolná. Vyšší gramáž uvedená u povlečení neznamená automaticky kvalitu. Správné bavlněné povlečení je prodyšné, drží tvar, ale současně není tuhé a je příjemné na dotek.

Kvalitní bavlněné povlečení nevyvolává žádné alergické reakce, je příjemné na dotek, je velmi trvanlivé, hřeje a dobře absorbuje vlhkost. Jedinou nevýhodou je nutnost žehlení, ale s napařovací žehličkou to zvládnete hravě.

Dotvoří celkový interiér

Hladká bavlna nachází uplatnění nejen v ložnici, ale také v kuchyni a dalších místnostech našich domovů. Snad nejčastěji se používá při stolování a je skvělým materiálem pro ubrusy, prostírání, ubrousky a kuchyňské utěrky. Skvěle se hodí také na dekorační polštářky, které svou pestrou paletou barev a vzorů doladí každý interiér k dokonalosti.

Časté praní jí nevadí

Bavlna má tendenci se při praní mírně srážet, proto se ložní povlečení vždy vyrábí s rezervou, aby se tento úbytek kompenzoval. Je to materiál vhodný pro alergiky, malé děti a obecně pro časté praní, protože je velmi trvanlivý a nevyžaduje žádnou zvláštní údržbu. Zachovává si svůj původní tvar i po častém praní a tudíž Vám bude dělat radost dlouhá léta.

V dnešní době není nutné povlečení vyvářet, prací prostředky mají vysokou schopnost čištění a šetří nám čas. Nedoporučujeme také používat aviváž, obsahuje látky, která vlákna sice změkčí, ale zároveň sníží jejich prodyšnost a schopnost vstřebávat vlhkost. Bavlněné povlečení je ideální sušit v závěsu, sklady po vyprání se narovnají a textilie se bude lépe žehlit.

O hladké bavlně platí, že…

  • je vhodná pro jakékoliv roční období.
  • doporučená teplota praní je 40 – 60 °C dle ošetřovacích symbolů na všité etiketě.
  • má stálý tvar a dlouhou životnost.
  • je šetrná k pokožce a nevyvolává alergie ani ekzémy.

Ložní prádlo by mělo splňovat zdravotní požadavky a případná omezení s ohledem na roční období, barevnost interiéru, osobní preference a trendy, abychom se cítili co nejlépe a dobře se nám spalo. Nezapomínejme také na děti, zejména barvy a motivy na povlečení mohou významně ovlivnit jejich psychický stav při usínání a tím i kvalitu spánku.

62 prodejen po celé ČR
Žijeme s Vámi již 30 let
Doprava zdarma nad 2500 Kč
Výběr z 600 vzorů povlečení