Dekorační polštáře a povlaky – vše, co o nich musíte vědět

Drobné doplňky, které oživí Vaši domácnost

Chcete pozvednout styl vašeho bydlení? Zapomeňte na drahé rekonstrukce nebo stěhování. Poradíme Vám, jak pomocí jednoduchých, ale efektivních kroků zútulnit své bydlení. Vyzkoušejte dekorační polštáře a povlaky, které mohou být zároveň i skvělým vánočním dárkem pro každého.

Styl vašeho bydlení

Přemýšleli jste někdy o stylu svého bydlení? Jedná se o venkovský styl, kterému nechybí prvky romantiky, nebo dbáte spíš na elegantní a moderní směr? Ať už je Váš styl jakýkoliv, můžete jej jednoduše a rychle změnit pomocí dekoračních předmětů.

Zapomeňte na dekorace v podobě různých sošek, váz nebo keramických dekorací, na nichž musíte neustále utírat prach. Vyhněte se doplňkům v domácnosti, které vám přidávají práci. Vsaďte na jednoduchost a zaměřte se na moderní trendy. A právě ty doporučují dekorační polštářky a dekorační povlaky. Vybrat si můžete ze široké palety vzorů, barev a stylů.

Dekorační polštářky skvěle doplní každou místnost. Hodí se do obývacího pokoje, ložnice i dětského pokoje, ale dokážou zútulnit také obyčejnou lavici nebo křeslo v chodbě. Dekorační polštářky se hodí i na terasu nebo do zimní zahrady. Můžete je kombinovat s přehozy, dekami a plédy.

Kromě samotných polštářků byt nebo dům oživíte také pomocí dekoračních povlaků na polštářky. Oceníte možnost měnit je například podle ročního období nebo barev, kterými zrovna dekorujete danou místnost. Navíc při skladování zabírají mnohem méně místa a můžete je dát jednoduše do pračky a snadněji doma udržovat pořádek. I v tomto případě si můžete vybrat ze široké nabídky barev, vzorů a stylů.

Originalita je namístě

Vneste do svého domova útulno a vytvořte si bezpečné místo, kam se budete rádi vracet. Napadlo by Vás, jak moc dokáží polštářky, povlaky a další bytový textil pozvednout styl vašeho bydlení a zcela změnit výsledný dojem? Při dekorování se zaměřte také na barvy. Pokud chcete místnost zvětšit, vsaďte na světlejší tóny. Naopak optického zmenšení místnosti dosáhnete pomocí tmavších a sytých vzorů.

TIP: Přemýšlíte nad tím, jak přesně dekorovat pomocí polštářků? Nebojte se nechat je volně na sedací soupravě, a to klidně i v kombinaci barev. Zapamatujte si však jednoduché pravidlo. Vždy kombinujte maximálně dvě až tři barvy dohromady. Pokud máte vzorované závěsy, přehozy nebo deky, vyberte si dekorační polštáře v jedné barvě nebo jednom vzoru. V tomto případě je méně více.

Co se týče zařízení obývacího pokoje, na menší sedací soupravě oceníte dva až tři polštáře. Na větší, například rohové soupravě oceníte, i čtyři až šest polštářků. V módě je stálým trendem vrstvení. Stejně je to i u zařizování interiéru. Nebojte se tedy na sebe vrstvit i polštáře z různých materiálů.

Bavlnu skvěle doplní měkké a hebké polštářky, ty se hodí i k umělým kožešinkám a nemusíte se bát ani polštářků se sametovým vzhledem. Neobvyklým, ale přesto zajímavým a přitažlivým dojmem působí i kombinace hřejivosti a hebkosti ve studených barvách, případně exotičtější vzory. Na sedací soupravě se skvěle vyjímají i lesklé polštáře s moderním potiskem.

Správná péče a dlouhý život

Aby polštářky stejně jako dekorační povlaky dlouho vydržely, dodržujte jednoduchá pravidla. Vždy si prostudujte etiketu daného polštáře nebo povlaku. Dozvíte se nejen konkrétní složení, ale také možnosti, jak tento bytový textil prát.

Nezapomeňte ani na vrstvení dekoračních polštářků v ložnici. Sami víte, jak je lákavá postel plná polštářků, měkkých dek a hřejivých plédů. Takové místo přímo svádí k odpočinku a zasloužené relaxaci. Ložnice by měla být místem, které na Vás dýchne svým klidem, i proto si vyberte polštářky, které plní nejen estetickou, ale také praktickou funkci. Doplnit je můžete o přehoz přes postel, který skryje nedbale ustlané lůžkoviny a ložnice bude opět jako ze škatulky.

Uvítejte hosty, potěšte i děti

Využijte dekorační polštářky i při přípravě pokoje pro hosty. Ten by měl být příjemným místem, kam se budou Vaši blízcí vždy rádi vracet. Připravte pro ně pohodlnou postel plnou polštářů a dovolte jim užít si zasloužený luxus, který slibují i ty nejlepší a nejnavštěvovanější hotely. Polštáře, deky a přehozy dokáží z každého domu nebo bytu velmi rychle vytvořit útulné a elegantní místo.

Dopřejte zaslouženou péči i svým dětem. Vyberte společně plyšového kamaráda, který Vašemu dítku může dělat společnost v posteli, na zemi nebo i v křesle. Větší děti ocení dekorační polštářky hodící se ke stylu jejich pokoje. Můžete použít polštáře v holčičích barvách, kterým vévodí růžová, červená nebo žlutá. Skvěle budou vypadat i oblíbené klučičí barvy od modré přes zelenou až po tmavší odstíny. Vaše děti si užijí i vtipné a barevné polštáře, které nemusí používat jen ke spaní, ale i ke hře.

Bydlení podle hygge

Slyšeli jste už o dánském stylu života zvaném hygge? Vneste ho i do svého bydlení. Hygge se dá volně přeložit jako pohodový styl, který v sobě nese hledání krásy v každém okamžiku. Je možné jej chápat jako navození pohody nejen doma, ale také v duši. Věděli jste, že právě Dánové patří mezi nejšťastnější národy světa a mohli bychom se od nich inspirovat?

Součástí hygge bydlení jsou kromě svíček a skvělých dánských pochoutek také zmíněné polštářky, deky a plédy. Ty doplňují teplé ponožky a svetry, ve kterých trávíme čas nejen doma u krbu, ale také během babího léta na terase nebo v zimě s přáteli na horské chatě. Užijte si tento pocit pohodového života každý den i u sebe doma. Najděte způsob, jak vytvořit komfortní bydlení, které bude nejen příjemné na pohled, ale také funkční.

Tip na dárek: Dekorační polštáře i povlaky jsou skvělým tipem na vánoční dárek. Potěšte své blízké a vneste i do jejich domova kapku originality hebkým polštářkem či plédem. Nebojte se, že měkké dárky už nejsou v módě, a věřte, že podobný dárek potěší nejen Vaši rodinu, ale i kolegy a kamarády. Vyberte sadu polštářků, přidejte k nim deku či pléd a máte ideální dárek pro každého.

62 prodejen po celé ČR
Žijeme s Vámi již 30 let
Doprava zdarma nad 2500 Kč
Výběr z 600 vzorů povlečení