Co se nosí v zimě v ložnici? 

Hřejivá inspirace pro Váš domov

Kdo by se nechtěl probouzet ve své vlastní zimní pohádce? Inspirujte se naším výběrem povlečení, prostěradel i přikrývek a proměňte svou ložnici v zimní království. Hvězdičky, sněhové vločky i tradiční kostka. Však zima ze všech ročních období nejvíce přeje právě spánku a odpočinku. Snová krajina plná klidu čeká jen na Vás!

První polovinu zimy vládnou ložnicím vánoční motivy. A není se čemu divit – každý si chce zpříjemnit ten úžasný předvánoční čas hebkým plédem, sobíkovým povlečením nebo sněhulákovým povlakem na malý polštářek?

Jako v zasněženém lese

Kdo by nemiloval procházky zasněženou krajinou! Motivy křehkých sněhových vloček, zasněžených stromů nebo třeba ptáčků se krásně doplňují s jednobarevnými polštářky či přehozy. S trochou šikovnosti získáte příjemný zimní vzhled Vaší ložnice, který se jen tak neokouká.

TIP
Pocit zasněžené lesní krajiny dotvoříte prostřednictvím vůně. Přidejte několik kapek esenciálního oleje s vůní jehličnanů do difuzéru nebo aromalampy. Můžete také naaranžovat pár čerstvých větviček smrku do vázy. Svěží vůně sníží nervozitu, únavu i stres a pomůže uvolnit dýchací cesty.

Pod hvězdnou oblohou

Hvězdy jsou hlavním symbolem Vánoc. Vzpomeňme třeba na betlémskou hvězdu, která přivedla tři krále k Ježíškovi do chléva. I Vy můžete mít svou hvězdnou oblohu, která bude zářit samými šťastnými hvězdami, stačí povléknout hvězdičkové povlečení. A říká se, že hvězdy mají na náš spánek až magickou moc. Údajně podporují dobrý spánek a krásné sny. Inu, kdo ví – ale proč to nezkusit, že?

Zima pro minimalisty

Různé motivy, potisky a barvy nemusí být pro každého. Pokud je Vaše srdce věrné minimalismu, klidně si postel zahalte jen do jedné barvy. Bílá je neutrální a typicky zimní volbou, ale použít můžete také jiné světlejší barvy. Nabízí se světle šedá, rozličné pastelové odstíny a zemité barvy. Pokud přeci jen vezmete motivy na milost, určitě vyzkoušejte kostku. Nadčasový motiv, se kterým zabodujete!

Je čas na zimní přikrývku

Správná tepelná pohoda je klíčem k vydatnému spánku. Pokud je Vám v noci chladno, můžete se častěji budit a ráno být neodpočatí a mrzutí. Aby Vám bylo skutečně krásně teplo po celou noc, sáhněte po zimní přikrývce. V nabídce máme přikrývku THERMO PLUS i skutečně hřejivou luxusní přikrývku COMFORT THERMO, kterou doporučujeme do chladných ložnic. A pokud máte rádi osvědčenou klasiku, potěší Vás přikrývka s prachovým peřím COMTESSA PLUS.

Flanel, mikroflanel a mikroplyš – nejlepší kamarádi

Zima si přímo říká o hebké a teplé materiály. Klasikou v našich ložnicích je bavlněné flanelové povlečení s příjemným omakem, které Vás krásně zahřeje za dlouhých zimních večerů.

Mikroflanel má jedinečné vlastnosti – po vyprání velice rychle uschne a nemačká se, dobře hřeje a má povrch tvořený jemným krátkým vlasem.

Mikroplyš v sobě kombinuje všechny předchozí vlastnosti. Je hřejivý a s lehce vyšším hebkým vlasem, zkrátka radost se pomazlit. V našem sortimentu najdete například plédy a župany z mikroplyše pro skutečně vřelé objetí.

(Ne)tradiční vánoční červená

Na Vánoce si v ložnici dopřejte akcenty červené barvy. V malém množství a v kombinaci s jemnými barvami a vzory Vás červená skutečně zahřeje a navodí to pravé kouzlo svátečních dnů. Můžete zkusit povléknout červené prostěradlo, rozhodit po posteli dekorační polštářky nebo nonšalantně naaranžovat pléd. Stačí maličkosti a Vaše ložnice bude dýchat sváteční atmosférou.

Nezapomínejte, že…

Zima v ložnici má poměrně dlouhé trvání, takže jí nemusíte věnovat jen typické vánoční motivy, ale zkuste vykouzlit útulnou zimní atmosféru třeba kostkovaným povlečením. Sáhněte po materiálech, které Vás v chladných měsících udrží v teple. Přejeme Vám krásné zimní snění!

62 prodejen po celé ČR
Žijeme s Vámi již 30 let
Doprava zdarma nad 2500 Kč
Výběr z 600 vzorů povlečení