Co se nosí na podzim v ložnici? 

Inspirujte se naším výběrem

Asi nejtypičtějším znakem podzimu je padající listí, které hraje různými barvami. Nebojte se je přenést i do své ložnice – přírodní motivy navozují pocit útulnosti a příjemné atmosféry i v pochmurných dnech nebo v době nemoci. Není to však zdaleka jediná možnost. Pokud tápete, jaké podzimní povlečení vybrat, možná Vám pomůže naše inspirace do ložnice.

Krása napadaného listí

Pokud si také užíváte pohled na pestrobarevné padající listí, představte si, jaké by to bylo usínat a probouzet se v něm. Můžete zkusit použít i jiné motivy v typicky podzimních barvách, jako jsou oranžová, žlutá, červená a hnědá, nebo naopak přírodní motiv, ale v jiné barevné paletě. Ani s jednou z těchto možností nešlápnete vedle.

Nebojte se tmavých barev

Jsou praktické a na podzim vyžadují trochu více pozornosti. Zelená, hnědá, vínová a černá vyniknou samostatně, ale také v kombinaci s kontrastními barvami. Zjemněte je béžovou, pudrovou nebo bílou a díky jednoduchým geometrickým tvarům získá Vaše ložnice indiánský nebo etnický nádech. Pokud se nebojíte odvážných kombinací, přidejte k tmavým barvám zvířecí potisky a vytvořte si vlastní nepřehlédnutelný styl.

Pro jemnější duše

Pro ty, kteří nemají rádi výrazné barvy v ložnici, jsou tu světlé odstíny zemitých barev. Béžová, světle hnědá, máslová nebo písková potěší oko každého milovníka minimalismu a jednoduchosti. Pokud jste otevřeni novým možnostem, neváhejte tyto odstíny kombinovat. Pokud jako materiál zvolíte satén nebo damašek a objeví se na něm odstíny zlaté, výsledný efekt bude elegantní až královský.

TIP
Podzimní atmosféru dotvářejí designové doplňky z dílny samotné přírody. Sušené květiny, traviny, větvičky nebo šípky, dýně, ale i výtvory z kaštanů a sušeného ovoce jsou finančně nenáročné dekorace, z nichž můžete vlastní kreativitou vytvořit originální kousky.

Luxusní závan Orientu

Prázdninová sezona skončila, ale to neznamená, že si nemůžete přenést atmosféru vzdálených zemí domů. Díky kombinaci oranžové, černé nebo bílé barvy, měděných nebo mosazných doplňků a mnoha polštářků pocítíte závan Orientu i ve své ložnici. Inspirujte se Aladinem nebo pohádkami Tisíce a jedné noci a připadejte si jako v paláci.

Klasika v novém hávu

Černá a bílá tvoří nesmrtelnou kombinaci, která se hodí do každého domova, stylu i počasí. Aby však nepůsobila příliš stroze a obyčejně, oživte ji například malinovou nebo vínově červenou. Dbejte však na to, aby jí nebylo příliš a nenarušovala usínání. Pokud Vám tyto odstíny připadají odvážné, můžete je nahradit světlou terakotovou nebo světle žlutou. Ty budou také přitahovat pozornost, ale decentním způsobem.

Nezapomínejte, že…
Přestože je design ložního prádla důležitý, protože dotváří celkovou atmosféru a styl ložnice, je důležité myslet rovněž na kvalitu a funkčnost. Na podzim, kdy začínají být noci mrazivé, ale stále si užíváme babího léta a příjemných teplot, jsou ideální volbou materiály s dobrými termoregulačními vlastnostmi, které jsou vhodné pro celoroční použití. Výbornými společníky se stávají damašek nebo hladká bavlna. Pro chladnější noci je však nejlepší volbou měkký a hřejivý flanel.

Podzim v ložnici může mít různé podoby, ale rozhodně by měl hrát teplými odstíny s doplňky, které navozují pocit útulnosti a takzvané atmosféry hygge. Doufáme, že pro Vás budou naše tipy vhodnou inspirací.

62 prodejen po celé ČR
Žijeme s Vámi již 30 let
Doprava zdarma nad 2500 Kč
Výběr z 600 vzorů povlečení