Co se nosí na jaře v ložnici? 

Svěží barvy proti jarní únavě

Pokud chcete své ložnici vdechnout život a barvy, které rozzáří i pochmurné dny, jaro je k tomu přímo ideální. Doba nových začátků, prvních slunečních paprsků a probouzení, ale i období nevyzpytatelných změn počasí a jarní únavy. Připravili jsme pro Vás inspiraci pro Vaši jarní ložnici.

Květinové povlečení: romantika s vintage nádechem

Květinové povlečení je evergreen našich ložnic. Nechte svou postel rozkvést v pastelových barvách a uvidíte, že se budete cítit jako v romantickém filmu. Květy krásně vyniknou v jednoduše zařízené ložnici, přičemž je vkusně doplní také dekorační polštářky nebo pléd v jednobarevném provedení. Povlečení tak získá akcent, čímž přidáte zajímavý prvek do Vašeho interiéru.

Povlečení v barvě Peach Fuzz: hřejivý trendy styl

Slunce Vám do ponurých předjarních dnů přinese barva roku 2024 od společnosti Pantone – broskvová Peach Fuzz. Odstín s nádechem tělové barvy je symbolem jemnosti, elegance a klidu v této uspěchané době. Zároveň se jedná o energickou barvu, která dodává energii. Barva v tónu Peach Fuzz nás natolik oslovila, že jsme jí dokonce věnovali celý blog!

Věděli jste, že?
Odstín Peach Fuzz se skvěle kombinuje, třeba s bílou a krémovou barvou působí jemněji, s tóny hnědé barvy zase podmanivě a dramaticky. Investujte do pár broskvových kousků, které můžete v ložnici a v celém bytě kombinovat po dlouhou dobu.

Jednobarevný styl: v jednoduchosti je krása

Barevné kombinace a výrazné vzory nejsou pro Vás to pravé? Vaše ložnice může být jarně naladěná a stále „in“ i v rámci minimalismu. Zemité odstíny povlečení, typické pro minimalistický styl, doplňte s plédy či polštářky s jemným vzorem. Nádech probouzející se přírody tak domů přinesete velmi jemným a decentním způsobem.

Přírodní motivy povlečení: jaro není jen o květinách

Rozkvetlá louka je často první asociací spojenou s jarem. Probouzí se ale příroda obecně – stromy se zelenají, ptáci cvrlikají, zvířata vylézají ze svých doupat. Potisk na povlečení tedy nemusí být jen květinový – hodí se také stromy či listy, zvířecí motivy, přírodní barvy i pestřejší barevné kombinace. Nebojte se zakomponovat přírodu do svých domovů kreativním způsobem. Dejte si ale pozor na překombinování barev a vzorů, i zde platí pravidlo, že méně je někdy více.

Oboustranná povlečení: pro milovníky nevšedního

Pokud nemáte rádi stereotyp a myslíte si, že by Vás květiny či jiné přírodní vzory rychle omrzely, vsaďte na oboustranné povlečení. Vzor si tak můžete obměňovat každý den pouhým obrácením přikrývky. Tento typ je rovněž vhodný kompromis pro páry. Zatímco něžnější polovička bude spát pod květinovou zahradou, muž se zachumlá například do pruhů. Přesto ale budou stále barevně ladit.

TIP
Jelikož je počasí na jaře vrtkavé, ideální volbou je ložní povlečení s dobrými termoregulačními vlastnostmi, díky kterému je můžete využívat celoročně. K takovým materiálům patří hladká bavlna, damašek nebo třeba jersey.

Po přečtení našeho článku již víte, že vykouzlit jarní atmosféru v ložnici je s vhodnými doplňky hračka. A pokud se Vám náš jarní blog plný inspirace líbil, určitě se podívejte i na další díly tohoto seriálu. Psali jsme o podzimním dekoru ložnice i o zimních trendech v ložnici.

62 prodejen po celé ČR
Žijeme s Vámi již 30 let
Doprava zdarma nad 2500 Kč
Výběr z 600 vzorů povlečení