Barevné léto: Prázdninová pohoda u Vás doma

Čas slunce, odpočinku a dobrodružství
letní povlečení SCANquilt v ložnici

Léto je obdobím, kdy si můžeme naplno užívat slunce, tepla a báječného klidu tolik zasloužené dovolené. A proč si nedopřát trochu této letní pohody i u Vás doma? Přinášíme Vám několik jedinečných tipů, jak si vytvořit příjemnou letní atmosféru s pomocí našich produktů SCANquilt.

Svěží ložnice je základ zdravého spánku

Postel s barevným letním povlečením SCANquilt

Pro horké letní noci je ideální lehké a prodyšné povlečení. Flanel a mikroplyš teď nechte na chvilku odpočívat a do akce povolejte ložní soupravy z hladké bavlny nebo z bavlněného saténu. A pokud chcete zažít skutečně příjemné letní sny, sáhněte po povlečení ze lnu. Len je fascinující materiál s vynikajícími termoregulačními vlastnostmi. Uvidíte, že budete spát krásně až do rána.

Trendem v letním povlečení jsou úchvatné motivy květin, jednobarevné ložní soupravy a elegantní vzory. Ovšem naprostým bonbónkem je povlečení a polštářkové povlaky s liniemi obličeje.

S vyššími venkovními teplotami zákonitě klesá kvalita spánku. Více se potíme, během noci se odkopáváme a hledáme chladný kout postele. Ráno se probudíme neodpočatí a celý den pak vlastně nestojí za nic. Snadnou pomocí jsou lehoučké letní přikrývky, které tolik nehřejí – hledejte produkty s označením Sq 2 a Sq 3, ty mají nejnižší hřejivost. Pokud ovšem udeří tropická noc, zkuste se vyspat jen pod prostěradlem místo deky.

letní přikrývka scanquilt, pod kterou není vedro

Na letní období Vám můžeme doporučit polštáře, které mají snímatelný potah. Pokud se propotí, nic se nedějepovlak z polštáře snadno svléknete, vyperete jej s běžným prádlem a polštář je opět jako nový! Navíc povlak schne úplně stejně rychle jako třeba ručník – nemusíte tak čekat, než Vám uschne celý polštář.

Pojďme si zahrát na polštářkovanou

Znáte hru na polštářkovanou? To si dáte na sedací soupravu v obýváku polštářky. A pak další polštářky. A další. Až budete mít pocit, že máte polštářků hodně, tak jich ještě pár přidejte! Polštářky totiž vévodí letošnímu létu. Jednak jsou symbolem sladkého nicnedělání, jednak rozzáří a projasní každý interiér lusknutím prstu. Můžete je mít na sedačce, křesle, lavici v předsíni, v kuchyni na židli, ale i na nečekaných místech – umístěte pár polštářků do ložnice vedle postele a získáte jedinečný interiér s nádechem Boho stylu.

Kouzlo našich polštářků tkví v tom, že máte nekonečný počet dekoračních povlaků, do kterých povlékáte téměř konstantní počet tak zvaných výplní. Takže vlastně skladujete přes rok jen povlaky, které nezaberou téměř žádné místo.

Plážová osuška jako parťák k vodě

letní plážová osuška scanquilt

Naše plážové osušky jsou hebké, heboučké, nejhebčejší a prostě nejúžasnější. Mimořádně savé, pevné a ideální na odpočinek na trávě i na písečné pláži. Na výběr máme z mnoha motivů pro malé i velké. Ať už budete ležet v luxusním přímořském letovisku, nebo jen tak u bazénu na chalupě, naše plážová osuška nesmí chybět.

Letní grilovačky ve velkém stylu

letní prostírání scanquilt, letní grilovačka

Pryč je doba papírových ubrusů a plastových kelímků! Letošní léto bude ve znamení grilovacích párty s nádechem opulence. Pozvěte své přátele, vyzkoušejte nové recepty a překvapte je prostíráním, které jim vyrazí dech. A když se náhodou ušpiní? Nic se neděje, všechna naše textilní prostírání můžete vyprat! Přidejte do sady také chňapky, utěrky a zástěry, aby Vám prskající šťáva nepošpinila oblečení (A věděli jste, že zástěry mají úžasnou historii a silný příběh? Ne? Tak si přečtěte náš blog o kuchyňských zástěrách!).

Náš tip: sýr Halloumi na grilu

Ingredience: 250 g sýru Halloumi, marináda: 2 lžíce olivového oleje, 1 lžíce citronové šťávy, 1 jemně nasekaný stroužek česneku, 1 lžíce nasekaných čerstvých bylinek (oregano, bazalka nebo jiné letní bylinky, které máte po ruce), pepř dle chuti.

Postup: V misce smíchejte všechny ingredience na marinádu, sýr Halloumi nakrájejte na 1 cm tlusté plátky a vložte je do marinády. Nechte odpočívat minimálně hodinu, ale klidně také přes noc pro intenzivnější chuť. Nesolte, sýr Halloumi už bývá dost slaný. Grilujte cca 2 – 3 minuty po každé straně, dokud sýr nezíská zlatavou barvu. Podávejte jako přílohu, nebo samotný s brusinkovou nebo medovou omáčkou.

Až zajde slunce, sáhněte po plédu

Plédy by rozhodně neměly chybět ve Vaší letní výbavě. Znáte ten pocit, když jste rozehřátí z celého dne, ale venku se už začíná smrákat? Přehoďte přes sebe pléd a můžete sedět na terase a obdivovat barevný západ slunce. Ale naše plédy využijete ještě mnohem více – chrání před větrem, ležérně položené na verandě vytvářejí útulnou atmosféru a děti si z nich můžou postavit pevnost.

Udělejte si čas sami na sebe

Nechcete prožít léto v rytmu kvapíku? Proč mít pouhý týden dovolené a zbytek strávit ve stresu v kanceláři, když můžete odpočívat každý den? Ráno si dopřejte osvěžující sprchu, utřete se do modalového ručníku, jehož jedinečný dotek Vás přímo pohladí. A večer se oblékněte do županu, zapalte si pár svíček a udělejte si vlažný meduňkový čaj podle našeho receptu. Neznáme lepší večerní rutinu!

ručníky v letních barvách scanquilt

Náš tip: Meduňkový čaj pro horké letní noci

Mírně Vás ochladí a navodí příjemnou večerní náladu.


Uvařte si horký meduňkový čaj, přidat můžete i heřmánek nebo chmel, pokud jej máte rádi. Nakrájejte polovinu broskve a vhoďte ji do horkého čaje. Nechte společně vychladnout, netřeba sladit. Podle venkovní večerní teploty podávejte nápoj pokojové teploty, nebo do něj vhoďte pár mražených jahod. Doporučujeme pít hodinu před spaním během čtení našeho spacího blogu.

Dívka sedí v povlečení SCANquilt a medituje.

Meditovat můžete ale i během dne. Vytvořte si klidný kout s plédy a polštářky, kde můžete odpočívat a nabírat síly pro nové výzvy, které na Vás budou čekat v druhé polovině roku.

Ať už budete léto trávit kdekoliv, kvalitní a stylový domácí textil Vám pomůže vytvořit tu pravou náladu plnou energie, slunce a pohody. A taky myslete trochu na sebe – nemusíte stihnout všechno, co na Vás okolí naloží. Odpočiňte si, přečtěte si krásnou knihu a vnímejte letní přírodu kolem sebe. Protože když jste odpočatí, svět je prostě růžovější, že?

A pokud toužíte po úplně letní inspiraci, navštivte naši speciální kolekci s tím nejlepším, co jsme na léto připravili!

Krásné a poklidné léto Vám přejeme ze SCANquiltu!

62 prodejen po celé ČR
Žijeme s Vámi již 30 let
Doprava zdarma nad 2500 Kč
Výběr z 600 vzorů povlečení