Peach Fuzz: Barva roku 2024 pro Váš interiér

Pantone letos vsadilo na broskvovou
Barva roku 2024 Peach Fuzz v bytovém designu

Každý rok Pantone zveřejňuje barvu roku, která ovlivňuje designové trendy po celém světě. A pro rok 2024 firma Pantone představila ohromující pastelový odstín broskvové barvy nazvaný Peach Fuzz. Jemná a osvěžující barva je jako sluneční paprsek, který projde oknem a rozjasní Váš interiér.

Jmenuje se po charakteristickém chmýří na povrchu broskví, připomíná sladký sorbet, evokuje léto a naprostou bezstarostnost. Odstín Peach Fuzz není jenom módní trend, ale i skvělý způsob, jak přinést do Vašeho domova svěžest a harmonii. Podívejte se na některé z nejoblíbenějších bytových doplňků z naší nabídky SCANquilt v tomto uhrančivém tónu.

Povlečení s odstínem Peach Fuzz pro sladké sny

broskvové povlečení SCANquilt

Hřejivý odstín Peach Fuzz je jako dělaný pro povlečení. Pastelové ložní soupravy zjemní Váš interiér, působí uklidňujícím a harmonickým dojmem. V takovém povlečení je zkrátka radost usínat! A pokud si přejete mít ložnici vymazlenou do detailu, zkuste k broskvové barvě přidat béžovou, smetanovou nebo třeba žlutou – ideálně v podobě plédů nebo povlaků na polštářky. Vaše ložnice tak získá charisma a bude neodolatelná!

Polštářky a povlaky jako broskvové delikatesy z cukrárny

Chlupaté polštářky v broskvové barvě SCANquilt peach fuzz

Jestli se dá o broskvové barvě Peach Fuzz něco bez dlouhého přemýšlení říct, tak to, že je to prostě „lahodná barva“. Někdo v ní vidí sladké makronky, jiný zase broskvový koláček, další jemný krém se šlehačkou. Dostali jste chuť? Nemusíte vyloupit cukrárnu, ale zkuste povléknout pár dekoračních polštářků. I obyčejnou šedou sedačku můžete skvostně osladit povlaky na dekorační polštářky v broskvovém odstínu, nezapomeňte na olivovou a na malinovou. To jsou odstíny, které k sobě krásně ladí. Ostatně o tom, jak pracovat se světlými barvami, jsme psali zde – Barvy v interiéru: Světlé odstíny pohody.

NÁŠ DESIGNOVÝ TIP:
Peach Fuzz není jen sezónní trend. Díky své nadčasovosti tento odstín využijete i příští roky, zcela nenásilně jej lze kombinovat s téměř každou barvou v teplém pastelovém tónu. A pokaždé bude působit zcela jinak! Nebojte se být odvážní a zkuste neotřelé barevné kombinace. Váš byt Vám poděkuje.

Župany a ručníky jako červánkové obláčky

Odstín peach fuzz, broskvový župan SCANquilt

Znáte tu část dne, kdy se slunce chystá ke spánku a vykresluje zlatavé odstíny na okrajích mraků? Přesně tento odstín najdete na našich modalových ručnících a modalových županech pro Vaši dokonalou relaxační rutinu. Energická barva je jako koktejl dobré nálady a radosti ze života.

NÁŠ BEAUTY TIP:
Broskvová pleťová maska
Ovocná maska je malý zázrak pro Vaši pleť. V malém výkonném sekáčku rozdrťte lžíci ovesných vloček nebo otrub na hrubou krupici. Poté k nim přidejte kousek broskvové dužiny a pár kapek mandlového oleje. Rozmixovanou hmotu naneste na očištěnou pleť a nechte deset minut působit, poté smyjte. Broskev je bohatá na vitamíny A a C, které mají blahodárný vliv na kůži, ovesné vločky detoxikují a čistí, mandlový olej zanechá Vaši pokožku hydratovanou a sametově jemnou.

Ještě nemáte svůj vlastní župan? O těchto huňatých pomocnících jsme psali v článku Župan jako kamarád každého člena rodiny.

Broskvové utěrky k nakousnutí

Barva Peach Fuzz se jen tak neokouká, ale pokud jste minimalisté a s barvami zacházíte v interiéru střídmě, vyzkoušejte ji na nečekaných předmětech – třeba na našich utěrkách. Designové utěrky sluší luxusní i klasické kuchyni, jsou skvělým tipem na praktický dárek a vůbec mají spoustu dalších pozitiv.

Nebojte se a kombinujte, nemůžete sáhnout vedle

Ručníky SCANquilt v broskvové barvě

Jednou z nejlepších vlastností odstínu Peach Fuzz je jeho univerzálnost a schopnost snadno se kombinovat s jinými barvami. Můžete jej zkombinovat s neutrálními barvami jako je bílá, šedá nebo béžová pro elegantní a klidný vzhled. Pokud hledáte něco trochu odvážnějšího, zkuste ho sladit s teplými odstíny jako je zlatá, karamelová nebo olivově zelená pro bohatší a živější atmosféru.

Proč neudělat z Peach Fuzz hlavní hvězdu Vašeho interiéru? Začněte s malými bytovými doplňky, jako jsou polštářky nebo ručníky, a postupně přidejte více prvků této úžasné barvy do svého domova. Uvidíte, jak se Váš prostor promění v místo plné života a radosti.

62 prodejen po celé ČR
Žijeme s Vámi již 30 let
Doprava zdarma nad 2500 Kč
Výběr z 600 vzorů povlečení