Svatý Valentýn: Hřejivé nápady pro zamilované

Blíží se svátek lásky a pohodlí, těšíte se?
Svatý valentýn jak slavit

Svátek svatého Valentýna je za dveřmi a určitě by se Vám hodilo pár tipů na domácí pohodu. Však kdo by nechtěl cítit v nejzamilovanější den roku příjemné a hřejivé objetí? Připravili jsme výběr toho nejlepšího z našeho úžasného sortimentu bytového textilu.

Správné valentýnské povlečení: Sněte o lásce každou noc

SCANquilt valentýnské povlečení

Povlečení se srdíčky naplní každou ložnici něhou. Tyto symboly lásky mohou být malé, velké, výrazné i rafinovaně zakomponované do složitějších motivů – díky tomu můžete srdíčkové ložní soupravy povlékat prakticky po celý rok. Romantickou atmosféru krásně dotvoříte malými polštářky ve sladěných barvách. Pusťte hudbu, zapalte svíčku s Vaší oblíbenou vůní a nezapomeňte na drobnost v podobě masážního oleje.

Náš valentýnský tip:
Zkuste si namíchat vlastní masážní olej! Do mandlového olejového základu přidejte pár kapek esenciálních olejíčků – vynikající je růže, levandule, ylang-ylang či vanilka. Směs promíchejte a přelijte do ozdobné lahvičky. Olej nádherně provoní Vaši smyslnou masáž či relaxační koupel. O vůních jsme psali více zde…

Zamilované polštářky a povlaky: Malá poselství lásky pro velký efekt

polstarky pro zamilovane

Polštářky se srdíčky nebo se zamilovanými nápisy snadno promění celý Váš byt. Můžete je naaranžovat na sedačku, křeslo i postel, skvěle se Vám osvědčí při lenošení u romantického filmu nebo si s nimi můžete na zemi vytvořit třeba malý piknik uprostřed obýváku. Buďte kreativní a překvapte svou lásku drobností, která Vám připomene kouzelné chvíle po dlouhou dobu. Co třeba polštářek s nápisem „All you need is love?“, který máme hned ve dvou barvách? Nebo některý z našich zaláskovaných povlaků na dekorační polštářek?

Náš valentýnský tip:
Užijte si Netflix & Chill trochu netradičně. Připravte pro sebe a svého partnera misku plnou laskomin. Nakupte slané oříšky, připravte trochu popkornu, přihoďte malé preclíčky, gumové medvídky a na kousky nalámanou kvalitní čokoládu. Servírujte s oblíbeným filmem s Hughem Grantem v hlavní roli. Ano, je to trochu kaloricky předimenzované, ale jeden den v roce si můžete dovolit hřešit, že?

Hřejivé plédy pro zamilované: V lásce tkví veškerá síla

pléd pro dva scanquilt

Naše plejáda nápadů na romantický večer pokračuje plédy pro chvíle pravé náklonnosti. Schoulit se na sedačce a přikrýt se měkoučkou dekou je vynikající plán. A nemusíte se jen dívat na film – můžete poslouchat oblíbenou hudbu, pozorovat plamínky svíček a povídat si, nebo si jen v tichosti číst. Pamatujte, že každý pár je jiný a každý má své vlastní představy o ideálním večeru. Pokud se bojíte, že zamilované plédy upotřebíte jen během února, nebojte se – červené plédy se budou na Vaší posteli nebo sedačce krásně vyjímat i během Vánoc!

Prostírání pro slavnostní večeři ve dvou: Láska na talíři

SCANquilt valentýnské prostírání

Pro večer plný romantiky a společného času sáhněte po kvalitním prostírání. Uvařte si společně lahodnou večeři pro dva, stůl osvětlete svíčkami a dozdobte květinami. Uvidíte, že prostírání přinese do Vašeho společného hnízdečka lásky nádech elegance a stylu.

Náš valentýnský tip:
Připravte více menších porcí Vašich oblíbených jídel – předkrm, hlavní chod, dezert i něco malého na zub mezi chody. Takto si za jeden večer vychutnáte více chodů a zároveň si budete připadat jako v luxusní restauraci, aniž byste museli opustit teplo Vašeho domova.

Župan pro zamilované: Pohodlí s nádechem romantiky

SCANquilt hedvábný župan

Co takhle zakončit tento speciální den v pohodlí županu pro zamilované? Zabalte se do něj a užívejte si pohodu a hřejivý pocit objetí. Župan je nejen praktickým, ale i stylovým doplňkem pro Váš večer plný lásky. Můžete si jej obléknout po uvolňující koupeli nebo po vzájemné romantické masáži.

Náš valentýnský tip:
Župany máme v nabídce z bavlny, modalu i polyesteru. Každé provedení má své klady a více jsme o nich napsali v tomto článku: Župan jako kamarád každého člena rodiny. Ovšem prim hraje župan ze 100% přírodního hedvábí. Je krásně lehoučký, okouzlí Vás svým přirozeným leskem a hebkým dotekem na Vaší pokožce.

Proč vlastně slavíme Valentýna: Svátek s historií v dávných tradicích

SCANquilt valentýnský polštářek

Ačkoliv může být svatý Valentýn vnímán jako americký svátek, jeho kořeny sahají až do dávného Říma. Existují různé legendy spojené s postavou svatého Valentýna, ale většina se shoduje na tom, že se 14. února připomíná mučednická smrt biskupa Valentýna z roku 269.

„Císař Claudius II. zakázal sňatky, aby si muži nezvykali na milující manželky a neztráceli vervu bojovat a byli i nadále ochotni položit svůj život ve jménu vládce. Za biskupem Valentýnem chodili zamilované páry z širokého okolí, které tajně oddával. Císař se o jeho počínání dozvěděl a nařídil jej zabít. Něco málo se z té doby dochovalo i do dnešních dnů – při obřadu Valentýn páru daroval kyticemi pestrých květů z biskupské zahrady, zvyk obdarovávat svého bližního květinami se konec konců drží dodnes.“

Jak být na svatého Valentýna sám: Udělejte si radost a odpočívejte

jak si užít valentýna sama

A co když jste letos na Valentýna sami? Neklesejte na duchu! Radost si můžete udělat i tak. Připravte si pohodlný župan, zapalte si svíčky, přečtěte si novou knihu nebo se ponořte do oblíbeného filmu. Svatý Valentýn není pouze o romantickém partnerství, ale i o lásce k sobě samým. Vážně! 😉

62 prodejen po celé ČR
Žijeme s Vámi již 30 let
Doprava zdarma nad 2500 Kč
Výběr z 600 vzorů povlečení