Veselé Velikonoce s pestrou výzdobou

Tipy na stylovou velikonoční dekoraci
Povlečení SCANquilt na jaro a velikonoce

Velikonoce jsou ideálním obdobím, kdy si můžete přinést veselé barvy do svého domova. Příroda pučí, slunce začíná po dlouhé zimě hřát a vzduch voní prvními květy. V našem článku se dozvíte nejen rady a tipy na velikonoční výzdobu, ale i recept na lahodného beránka, který se vždycky povede!

Svátky jara v podobě dekoračních povlaků na polštářky

jarní a velikonoční povlaky na dekorační polštářky SCANquilt

Začněte s malými detaily, které pomohou vytvořit velký dojem. Barevné povlaky na polštářky jsou skvělým způsobem, jak okamžitě přidat barvy a radost do Vašeho obývacího pokoje. Stačí je jen povléknout a naaranžovat a rázem máte úplně novou sedačku nebo křeslo. Vyberte si odvážné a veselé barvy, které Vám připomenou jarní květiny a slunečné dny. Motivy zajíčků a květin dodají Vašemu interiéru svěží vzhled.

Stůl plný radosti, to je barevné a vzorované prostírání

barevne prostirani scanquilt

Velikonoční hostina si zaslouží speciální stůl. Barevné a vzorované prostírání s motivem zajíčků přidá do jídelny nebo jídelního koutu pohodu a optimismus. Pastelové barvy se skvěle kombinují s veselými ubrusy. Přidejte pár rozkvetlých větviček zlatého deště a máte nádhernou výzdobu plnou jara. Vaše rodina a přátelé budou nadšeni nejen chutným jídlem, ale i atmosférou, kterou jste vytvořili. A o tom, jak elegantně prostřít stůl jsme psali v našem blogu.

Náš tip: Osení jako velikonoční výzdoba stolu
Vedle větviček zlatého deště můžete stůl ozdobit i květy planě rostoucích stromů, břečťanem nebo třeba stále zelenou bobkovišní. Ale skutečně tradiční velikonoční dekorací je osení. Deset dní před Velikonocemi dejte do misky nebo květináče zeminu, hustě vysejte ječmen nebo oves a přikryjte zhruba 2 centimetry hlíny. Udržujte vlhké, ale ne přemokřené. Umístěte na teplé a světlé místo, abyste urychlili růst.

Utěrky s kraslicemi pro velikonoční vaření

utěrka s tulipány a s květinami SCANquilt

I velikonoční kuchyně může zářit barvami. Ať už pečete beránka nebo připravujete velikonoční nádivku, veselé stylové utěrky se budou rozhodně hodit. Třeba ty s kraslicemi, které nejenže splní svůj účel, ale také přidají do Vaší kuchyně pohodu a radost.

Náš tip: Velikonoční beránek, který se vždy povede

Suroviny: 120 g změklého másla, 4 vejce, 200 g cukru krupice, 1 vanilkový cukr, 200 ml mléka, 300 g polohrubé mouky, 1 lžička prášku do pečiva (lze ale vynechat, pokud nemáte rádi), trocha šťávy z citronu, pár lžiček rumu, můžete přidat i kandované ovoce nebo rozinky.

Postup: Troubu si předehřejte na 170°C a formu na beránka důkladně vymažte tukem a vysypte moukou. Z bílků ušlehejte tuhý sníh (špetka soli pomůže). Ve vedlejší míse utřete tuk, žloutky a cukr s vanilkovým cukrem do bílé pěny. Postupně vmíchejte vlažné mléko a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Poté zakápněte citronem, rumem a v této fázi přidejte rozinky, pokud to máte v plánu. Opatrně vmíchejte sníh z bílků, abyste z nich nevymíchali všechen vzduch. Přelijte do formy a pečte zhruba 35 až 45 minut, některé trouby ale pečou takto vysoké těsto pomaleji, vždy se řiďte špejlí zapíchnutou do středu. Pokud je suchá, těsto je dokonale propečené.

Máte jarní únavu? Tak šup do barevného povlečení

barevné jarní a velikonoční povlečení scanquilt

Vaše ložnice si zaslouží něco speciálního během Velikonoc. Co třeba barevné povlečení s motivy květin, nadčasové kostky nebo rovnou jednobarevné? S veselými ložními soupravami si na Vás jarní únava nepřijde, vážně ne!

Po horké koupeli do měkoučkého modalového ručníku

Velikonoční a jarní povlečení SCANquilt

Po náročném dni plném velikonočních příprav si dopřejte si horkou relaxační koupel. Aby byl Váš odpočinek skutečně dokonalý, nezapomeňte na měkoučké ručníky s modalovým vláknem. Jsou mimořádně nadýchané a hebké na dotek, skvěle absorbují vlhkost a rychle schnou. Pastelové ručníky budou krásně ladit s velikonoční výzdobou Vašeho domova.

Náš tip: Bylinková jarní koupel

Do horké koupele vlijte čerstvě připravený nálev z jarních bylinek, které máte zrovna po ruce. Skvělý je heřmánek, vilín, kopřiva, měsíček, řebříček nebo třeba květy sedmikrásek. Zhruba 50 g sušených bylinek vhoďte do 2 litrů téměř vroucí vody a nechte 10 – 15 minut louhovat. Přilijte do lázně a užívejte si báječné relaxace.

Vidíte, že vytvořit si velikonoční domov není nic složitého! I jen pár doplňků vykouzlí útulnou atmosféru těchto jarních svátků. A nezapomeňte, že Velikonoce jsou nejen o setkání s rodinou a přáteli, dobrém jídle a o odpočinku, ale mají i náboženský rozměr. Využijte tuto dobu k rozjímání nad zázrakem jara.

62 prodejen po celé ČR
Žijeme s Vámi již 30 let
Doprava zdarma nad 2500 Kč
Výběr z 600 vzorů povlečení