Význam a údržba matracových chráničů 

Výběr správné matrace Vám dopomůže ke kvalitnějšímu spánku a ničím nerušenému odpočinku. Proto chcete, aby Vám vydržela co nejdéle – koneckonců nejde o levnou záležitost. Příkladná péče, počínaje ochranou, pomůže zachovat její vlastnosti a prodloužit životnost. Pokud jste ještě neslyšeli výraz chránič matrace, zpozorněte.

Neocenitelné vlastnosti matracových chráničů

Chránič matrace zajišťuje ochranu před mechanickým poškozením, znečištěním a opotřebením, čímž zvyšuje životnost vaší matrace. Kvalitní chránič je prodyšný a má vynikající absorpční vlastnosti. Chrániče s polyuretanovým zátěrem dokáží také zabránit pronikání tekutiny do matrace a díky tomu jsou vhodné také pro malé děti a osoby s inkontinencí.

Výhodou je, že i přes svou nepropustnost jsou chrániče prodyšné, což pomáhá regulovat nadměrné pocení. Kromě toho zvyšují pohodlí při ležení, některé mírně změkčují matraci a poskytují tak vyvážený pocit tepla. Některé matracové chrániče mají dokonce hřejivé vlastnosti (např. s froté úpletem), což oceníte zejména v zimních měsících.

Zdraví na prvním místě – alergie a roztoči nemají šanci
Pro lidi trpícími alergiemi, astmatem nebo jinými dýchacími obtížemi by měla být ochrana matrace samozřejmostí. Chrániče dokáží zabránit pronikání nečistot, prachu, roztočů a alergenů do matrace, a tím zvyšují hygienu Vašeho lůžka. Také majitelé domácích mazlíčků by tento kus výbavy neměli podceňovat, protože špína z tlapek a chlupy nedělají Vaší matarci dobře.

Široký výběr chráničů pro každou postel

V současné době je na trhu k dostání široký výběr různých typů chráničů matrací. Nejoblíbenějším materiálem je však stále bavlna, která je vhodná i pro citlivou pokožku, snadno se udržuje a dobře absorbuje vlhkost. Dále také froté úplet, mikrovlákno, polyuretan (používá se jako spodní nepropustná vrstva), polyester a jejich kombinace.

Dáváte přednost hladkému, nebo prošívanému chrániči? Chcete pouze eliminovat roztoče, nebo Vás zajímají jeho nepropustné vlastnosti? Vhodný výběr závisí na tom, co je pro Vás při používání chrániče prioritou.

Praktický pomocník – péče o matracový chránič

Uchycení k matraci je velmi jednoduché, nejčastěji pomocí gumiček v rozích. Některé typy odpovídají struktuře klasického prostěradla s elastickým lemem po obvodu. Také díky tomu je výměna i údržba chráničů matrací velmi jednoduchá a rychlá. Chrániče se snadno perou v běžné pračce jako ostatní ložní textil, a to i na vysokou teplotu, aniž byste se museli obávat jejich případného poškození. Samozřejmě záleží na jejich materiálovém složení a je potřeba se řídit informacemi na štítku s ošetřovacími symboly.

Na to, jak mohou chrániče matrací ovlivnit naše zdraví, spánek a životnost samotné matrace, jsou cenově dostupné. Navíc je mnohem snazší vyprat chránič než celou matraci, která sice stále dobře slouží, ale jejíž vrchní potah je třeba vyměnit.

62 prodejen po celé ČR
Žijeme s Vámi již 30 let
Doprava zdarma nad 2500 Kč
Výběr z 600 vzorů povlečení